out of service

department of recreation & parks operates 27 different activity centers all around los angeles.

pan pasific activity center is one of them, but due to economical reasons it has been out of service. the center used to offer various events for the seniors such as fitness classes, arts and crafts, language lessons, oil painting and dancing etc. 

but since the funding for several classes have been cut, the building and its surroundings seem to have a deserted feeling.

just like the pacific design center in west hollywood and pan-pacific auditorium on beverly boulevard, pan pasific activity center contains two main colors: green and red. 

these distinctive tones combined with white lines distinguishes the structure from the other ones around. 

levitated mass

michael heizer is an american contemporary artist started creating large-scale sculptures and land art in the late 1960s. 

in 2006, he ran into a giant piece of rock (340 tons) at a stone valley quarry in riverside county california. 

the transportation of the boulder to lacma took 11 days and the cost of the whole project reached up to $10 million. 

the huge vehicle carrying the boulder passed four counties and 22 cities—trees were cut down, cars were towed and some of the traffic lights were removed to help the transporter move. 

hundreds of people were waiting to see the installation arriving and the journey took more attention than the artwork itself.

heizer never gave a public speech about his work but he emphasized the importance of the size and its longevity which is meant to last about 3.500 years.

all white, all gone

in 2015, french installation artist vincent lamouroux was commissioned by “please do not enter” to cover a forgotten landmark in los angeles all in white.

for projection la, he sprayed the whole structure with ecologically safe white paint—from the trees surrounding it to the windows, from the signboards to the stairs.

white has been chosen as the main color to create a disappearing, ghostly look. 

the purpose was to draw attention to the demolition of the hotel which is soon to be turned into a mixed-use space for retailers, parking lots and restaurants.

“please do not enter” is a well-known retail store and a cultural destination curating events, contemporary art projects and public installations. 

their “please do not enter” logo was placed on the white surface, creating a conflicting effect by looking like a “no entry” sign for the ones who don’t know about the team and the idea behind the project.